در طی دو دهه گذشته، سایپا به عنوان رهبر بازار خودروهای اقتصادی در ایران شناخته شده است. این شرکت در ابتدا با تنوع گستردهای از خانواده پراید و سپس با معرفی تیبا و تیبا 2، به بازار خودروهای اقتصادی پایبند ماند. پس از آن، کوییک و ساینا به عنوان نسخههای فیسلیفت تیبا و تیبا 2، جایگزین نسل اول خود شدند. در حال حاضر، سایپا با معرفی خودروهایی همچون سایپا اطلس و سایپا سهند، قصد دارد تولید خودروهای اقتصادی را ادامه دهد. در این بخش به معرفی سایپا اطلس و بررسی ویژگی های آن می پردازیم، بنابراین با تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک اوتاناکار همراه باشید.
سایپا اطلس عکس
شرکت سایپا قرار است خودرو اطلس را در دو تیپ 1 و 2 عرضه کند، هر یک از این تیپ ها با گیربکس دستی و گیربکس CVT قابل سفارش هستند. به عبارت دیگر، سایپا اطلاس در چهار تیپ مختلف ساخته میشود. که شامل سایپا اطلس S با گیربکس دستی در تیپ 1، اطلس L با گیربکس اتوماتیک در تیپ 1، سایپا جی با گیربکس دستی در تیپ 2 و اطلس E با گیربکس اتوماتیک در تیپ 2 هستند. بر اساس آخرین اطلاعات موجود، این خودروها در بازار عرضه خواهند شد.
اطلس، فیس لیفت کوییک می باشد
با اشاره به اینکه اطلس یک هاچبک کراس آوور است، مدیرعامل مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا اعلام کرد که این محصول جدید، اشتراکاتی با پلتفرم X200 دارد و به نوعی، میتوان آن را ادامهدهنده مسیر سایپا کوییک بدانیم. سایپا برای تولید اطلس، فیسلیفت کاملی را روی کوییک انجام داده. و از موتور بهبودیافتهای برای آن استفاده کرده که هم مصرف سوخت کمتری دارد و هم گشتاور بیشتری را تولید میکند.
دلیل نامگذاری سایپا اطلس
دلیل نام گذاری سایپا اطلس به صورت رسمی اعلام نشده. ولی طراحی اطلس، الهام گرفته از پوزه کوسه می باشد که در قسمتهای چراغ، سپر و جلوپنجره به خوبی قابل مشاهده می باشد. این خودرو دارای ویژگیهایی همچون تریم داخلی دورنگ، سانروف، سیستم کنترل پایداری، تشخیص نقطه کور، آنتن کوسهای، صندلی برقی در برخی از تیپها، لامپهای LED جلو، سنسور باران، گرمکن آینههای جانبی و نمایشگر 7 اینچی است.
داخل ماشین اطلس سایپا
اگرچه تصاویر اولیه منتشر شده از سایپا اطلس تنها به ظاهر خارجی این خودرو پرداخته بودند. و تصویری از داخلی آن را به ما نشان نمیدادند، اما با مشاهده تصاویر رونمایی شده. از این خودرو در نمایشگاههای خودرو، میتوانیم تصویری از فضای داخلی آن را در ذهن خود به خوبی تصور کنیم. فضای داخلی اطلس، همانند فضای خارجی آن، نسخه تغییر یافته کوییک است. بخش بالایی داشبورد با رنگ کرم زیبا سازی شده است. و در جای نمایشگر دیجیتال ساده، یک نمایشگر لمسی بزرگ قرار دارد که پیشتر در کوییک اتوماتیک نیز مورد استفاده قرار گرفته بود.
فرمان اطلس نیز از همان نوعی است که در کوییک S یا ساینا S استفاده میشود و دریچههای تهویه نیز تا حدی تغییر کردهاند، اما قسمت میانی داشبورد که سیستم صوتی و تهویه را در بر میگیرد، همچنان شباهتهایی با سایر محصولات خانواده کوییک و ساینا دارد. با توجه به اینکه پلتفرم اطلس با کوییک یا تیبا 2 تفاوتی ندارد، فاصله بین دو محور این خودرو نیز با اندازه 2412 میلیمتر، برای یک هاچبک کوچک، قابل قبول است.
سایپا اطلس مشخصات
با توجه به اینکه فرمان اطلس نیز از همان نوعی است که در کوییک S یا ساینا S استفاده میشود و دریچههای تهویه نیز تا حدی تغییر کردهاند، قسمت میانی داشبورد که سیستم صوتی و تهویه را در بر میگیرد، همچنان شباهتهایی با سایر محصولات خانواده کوییک و ساینا دارد. بنابراین، فاصله بین دو محور این خودرو نیز با اندازه 2412 میلیمتر، برای یک هاچبک کوچک، قابل قبول است، زیرا پلتفرم اطلس با کوییک یا تیبا 2 تفاوتی ندارد.
سایپا اطلس سفید
کد دقیق پیشرانه اطلس M15GSI است و این پیشرانه با نصب سیستم GSI یا راهنمای تعویض دنده، به کاربر کمک میکند تا بهترین دنده را در هر زمان انتخاب کند و به طور همزمان مصرف سوخت و راندمان خروجی بهینهای دریافت کند. همچنین، پیشرانه M15GSI با نصب سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ یا VVT و دریچه گاز برقی، افزایش اندکی در راندمان خود داشته است. به همین دلیل، موتور اطلس میتواند حدود 94 اسب بخار قدرت و 138 نیوتنمتر گشتاور تولید کند و مصرف ترکیبی این خودرو حدود 6.5 لیتر در صد کیلومتر برآورد میشود.
امکانات و مزایای سایپا اطلس
سایپا اطلس در بخش امکانات و تجهیزات نیز با بهبودهایی همراه بوده است، همانند بخش پیشرانه. امکانات قابل توجهی که به اطلس در مقایسه با ماشین کوییک اضافه شدهاند، شامل سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم کنترل پایداری و کروز کنترل میشود. همچنین، رادار نقطه کور، سیستم کمک به حرکت در سربالایی، دوربین 360 درجه و سانروف نیز از دیگر امکانات آپشنال این خودرو خواهند بود که احتمالا در نسخه اتوماتیک قابل دسترسی هستند.
سایر امکانات اطلس شامل سنسور نور و سنسور باران، سنسور پارک عقب، فرمان برقی به همراه دکمههای کنترلی، سیستم نمایشگر فشار باد تایرها، سیستم تهویه دیجیتال، سیستم چندرسانهای به همراه نمایشگر و دوربین عقب میشوند.
مقاله مرتبط: ماشین های چینی شاسی بلند
قیمت احتمالی اطلس سایپا
خودروی اطلس سایپا، کراساوری برپایه ساینا و کوییک است که همزمان جایگزین ساینا و تیبا میشود. آنطور که مدیرعامل سایپا در آبان ماه 1400 خبر داده. این خودرو هنوز تولید نشده و قرار است در آینده تولید شود.
فربد زاوه، کارشناس بازار خودرو، درباره قیمت این خودرو تصریح میکند که اگر به صورت کراس اور عرضه شود، قیمتی حدود خودرو پژو ۲۰۶ خواهد داشت. با آپشنهایی که تاکنون گفتهاند، این خودرو چندان ارزان نخواهد بود. اگر مدل ساده برای آن در نظر بگیرند، احتمالا قیمت آن از حدود ۱۷۰ میلیون یا ۱۸۰ میلیون تومان شروع خواهد شد و نمونههای فول را ۲۲۰ میلیون یا ۲۳۰ میلیون تومان در نظر خواهند گرفت. اگر اتوماتیک داشته باشد هم احتمالا ۲۶۰ میلیون تا ۲۸۰ میلیون تومان خواهد بود.
سایپا اطلس مشکی
مهدی دادفر، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو، نیز در این مورد میگوید. که با توجه به تصاویر منتشر شده از این خودرو، به نظرش این خودرو فیس لیفت تیبا است. و البته بعید میداند فریم دربها و ستونها را تغییر داده باشند. و صرفاً و احتمالاً روی جلو و عقب خودرو تغییراتی را طراحی کرده باشند.
با این توضیحات و ارزیابی کارشناسان، احتمالاً قیمت خودرو اطلس حداقل ۱۷۰ میلیون تومان باشد و در صورت تولید خودرو اطلس اتوماتیک، این قیمت نهایتاً تا ۲۸۰ میلیون تومان برسد. البته این قیمتها پیشبینی و ارزیابی مربوط به زمان انتشار تصاویر این ماشین توسط کارشناسان است. و امکان دارد در آینده این خودرو بسته به زمان عرضه آن قیمتهای دیگری داشته باشد
قیمت اطلس سایپا
atlas، یکی از جدیدترین خودروهای سایپا است که تولید و عرضه آن حدود 3 سال زمان برد. بالاخره، پس از مدتها انتظار، این خودرو در اردیبهشت 1402 برای اولین بار در سامانه یکپارچه برای فروش قرار داده شد. البته، در آن زمان، قیمت کارخانه بهصورت علیالحساب به مشتریان اعلام شد و شورای رقابت در شهریور 1402، قیمت کارخانه اطلس سایپا را بهصورت رسمی اعلام کرد.
به گفته این شورا، قیمت کارخانه اطلس سایپا حدود 344 میلیون تومان است. و با احتساب مالیات و…، قیمت اطلس کارخانه به حدود 395 میلیون تومان میرسد. این عدد با شایعات مبنی بر تفاوت 20 درصدی قیمت این خودرو نسبت به کوییک اتوماتیک پلاس مطابقت دارد. شایعات جدیدتر نیز حاکی از آن است. که تنها 18 عدد از این خودرو ساخته شده. و موعد تحویل آن به متقاضیان نیمه دوم سال 1402 اعلام شده است. باید صبر کرد و دید که سیاست سایپا در مورد کمیاب کردن این خودرو به کجا میرسد و قیمت اطلس سایپا کارخانه و بازار چقدر تفاوت خواهد داشت.
تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک اوتاناکار
تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک اوتاناکار با سالها تجربه در زمینه تعمیر و نگهداری گیربکس اتوماتیک خودروها به خصوص تعمیر گیربکس خودروهای ایرانی ، به شما خدمات حرفهای و قابل اعتماد ارائه میدهد. این تیم از تکنسینهای ماهر و مجرب تشکیل شده است. که با استفاده از تجهیزات پیشرفته و دانش فنی بالا، بهترین راهکارهای تعمیر و رفع عیب را برای گیربکس اتوماتیک خودروتان ارائه میدهند. آیا به دنبال یک تعمیرگاه حرفهای برای تعمیر گیربکس اتوماتیک خودروتان هستید؟ با ما همراه باشید و درباره خدمات بینظیر تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک اوتاناکار و فاکتورهای اساسی در انتخاب تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک بیشتر بدانید.
کلام آخر
با توجه به اینکه محصول جدید سایپا با نام اطلس، به عنوان فیس لیفت کوییک معرفی شده است. و نمای کلی آن حفظ شده، اما با طراحی چهرهای تهاجمیتر و بهروزتر، میتوان گفت. که سایپا در بهروزرسانی خودروی خود موفق بوده است.
پرسش های متداول
تاریخ رونمایی از اطلس کی است؟
شرایط فروش اطلس توسط سایپا در ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ اعلام شد. در جریان نمایشگاه خودرو مشهد ۱۴۰۲، سایپا بهطور رسمی از هاچبک اطلس رونمایی و آن را در دید عموم گذاشت.
اطلس چه زمانی روانه بازار می شود؟
در آگهی اردیبهشت ماه، نام اطلس در میان محصولات عرضه شده توسط سایپا وجود داشت. بطورحتم این محصول در تابستان یا حداکثر پاییز ۱۴۰۲ در خیابان ها مشاهده خواهد شد.
قیمت کارخانه اطلس سایپا چقدر است؟
قیمت کارخانه اطلس سایپا حدود 344 میلیون تومان است.
برای ثبت نام اطلس سایپا چه کنیم؟
برای ثبت نام در مرحله دوم سامانه فروش خودرو یکپارچه تخصیص خودرو خرداد ماه 1402 و همچنین دیدن شرایط ثبت نام جدید سایپا در مرحله دوم سامانه یکپارچه می توانید به آدرس این سایت مراجعه کنید .