از تاریخچه گیر‌‌بکس اتوماتیک چیزی می‌دانید؟

فهرست مطالب

“اسکار اچ بانکر” در تاریخ 31 می 1895 متولد شد و در ژانویه 1979(1357) فوت کرد. او مخترع ارمنی آمریکایی اولین گیربکس اتوماتیک بود. برخی به او “پدر گیربکس اتوماتیک دنیا” لقب می دهند چونکه او به عنوان مخترع گیربکس اتوماتیک جهان شناخته می ‌شود. البته این نکته هم جالب هست که بدانید شخصی بنام “آلفرد هورنر مونرو” متولد کانادا، 14 سال قبل از بانکر، یک جعبه دنده اتوماتیک را ثبت اختراع کرد. آلفرد یک مهندس بخار بود که جعبه دنده اتوماتیک ماشین را با استفاده از فشار هوا و حتی بدون مایع هیدرولیک، اختراع و طراحی کرد. اما چون طرح او توان لازم را نداشت نتوانست هیچوقت به فروش تجاری رسد. زیرا این گیربکس دارای 4 دنده جلو بود، اما هیچ دنده ای برای عقب نداشت. با ادامه مقاله از سایت تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک اوتاناکار بررسی تاریخچه گیربکس اتوماتیک با ما همراه باشید.

ساخت تجاری اولین گیر‌‌بکس اتوماتیک

اما در دهه 1930 و همزمان با اختراع “بانکر”، شرکت جنرال موتورز توانست اولین جعبه دنده اتوماتیک با مایع هیدرولیک را تولید کرده و در سال 1940 این گیربکس به عنوان “Hydra Matic” معرفی شد. این گیربکس یکی از بهترین و موفق ‌ترین نوآوری ‌های تاریخ صنعت خودرو سازی بوده است. اگرچه که این جعبه دنده اولین گیربکس اتوماتیک اختراع شده نبود، اما اولین گیربکسی بود که به تولید انبوه تجاری رسید و باعث پیشرفت زیادی در سیستم انتقال قدرت اتوماتیک در جهان شد. برای آشنایی با اولین گیربکس اتوماتیک با ادامه مقاله تاریخچه گیربکس اتوماتیک همراه باشید.

نسل های مختلف گیربکس  اتوماتیک

Kettering-Deeds Hydra-Matic نیز یک مجموعه دنده سیاره ای دو سرعته بود که یک درایو مستقیم بین موتور و محورهای خروجی از طریق یک کوپلینگ مایع ایجاد می کرد. در واقع زمانی که راننده پدال گاز را فشار می داد، فشار سیال در یک پمپ روغن که فشار را به بدنه دریچه گاز می رساند، افزایش می یافت و به هنگام تعویض دنده، در صورت نیاز، کلاچ ها را در داخل گیربکس درگیر و جدا می کرد. این سیستم همچنین شامل یک دستگاه چرخ آزاد بود که امکان حرکت بدون استفاده از چرخ دنده را فراهم می کرد.

از زمان پیروزی آمریکای شمالی در جنگ جهانی دوم تا کنون، بیشترین پیشرفتی که در رابطه با گیربکس اتوماتیک حاصل شده است، تعداد بیشتر دنده‌های جلو می باشد که توانسته به سیستم انتقال قدرت با کنترل الکترونیکی تبدیل بشود. برای آشنایی با اولین خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک با ادامه مقاله تاریخچه گیربکس اتوماتیک همراه باشید.

اولین خودرو دارای گیربکس اتوماتیک

اولین اولین ماشین دنده اتوماتیک جهان، اتومبیل Oldsmobile  مدل سال 1948 بود. به این صورت که یک مهندس در جنرال موتورز به نام ارل تامپسون، گیر‌‌بکس Hyrda Matic  را توسعه داد و آن را به همه شناساند. همین کار بزرگ‌‌ترین پیشرفت “ارل تامپسون” از زمان آغاز به فعالیتش بود.

سال 1955، گیر‌‌بکس Hydra Matic  با استفاده از طرح اصلی‌اش، به طور تناوبی ارتقا پیدا می کرد و سرانجام این گیر‌‌بکس در سال 1956 با “Jetaway” جایگزین شد.. گیر‌‌بکس “”jetaway  که با نام “Jet”  معروف شده بود نتوانست موفقیت ‌های زیادی به دست آورد و خیلی زود مدل Turbo Hydra Matic  در سال 1969 جایگزین این گیر‌‌بکس شد که نسبت به مدل قبلی‌اش بسیار موفق ‌تر عمل کرد.

گیربکس 3 سرعته

“بورگ وارنر” توانست اولین گیر‌‌بکس اتوماتیک را با 3 سرعت و استفاده از مبدل گشتاور قفل شونده معرفی کند. در اواسط دهه 1950، تقریباً همه شرکت های بزرگ خودرو‌‌سازی از جمله بنتلی، لینکلن، فورد و استدیباکر گیربکس هیدرولیک 3 سرعته اتوماتیک را از جنرال موتورز خریداری کردند.

گیربکس 5 سرعته

در سال 1991 ، ب ام و اولین گیربکس 5 سرعته اتوماتیک را در خودروهای سری 7 خود عرضه کرد و تا سال 2000، گیربکس 5 سرعته استاندارد اکثر خودروهای لوکس جهان بود.

گیربکس 6 سرعته

در سال 2002 ، بی ام و خودروهای سری 7 بار دیگر پیشقدم شدند و توانستند اولین گیر‌‌بکس 6 سرعته اتوماتیک را در خودروهایشان عرضه کنند.

تاریخچه گیربکس بنز و سایر کمپانی ها

مرسدس بنز در خودروهای  S73و S500 توانست با یک گیر‌‌بکس اتوماتیک 7 سرعته رکورد دار باشد و پس از سال 2007 در اکثر مدلهایش این گیر‌‌بکس را استاندارد کند.

در سال 2003 ، زمانی که VW کتابچه راهنمای خودکار دو کلاج را در Golf R32 معرفی کرد، نوع دیگری از گیر‌‌بکس یا جعبه دنده ظهور کرد. این سیستم می تواند امکان جابجایی بسیار سریع را بدهد و در بسیاری از اتومبیل های اسپرت محبوب باشد. در واقع خود فراری هم اکنون فقط از این سیستم کلاچ دوقلو استفاده می کند.

در سال 2007 نیز لکسوس نسخه جدیدی از گیر‌‌بکس های  خود را ارائه کرد و توانست خودروی دارای یک جعبه دنده اتوماتیک 8 سرعته را به بازار عرضه کند.

مبدل گشتاور

در بررسی تاریخچه گیربکس اتوماتیک ، اولین گیر‌‌بکس هیدرولیکی که دارای مبدل گشتاور Dynaflow بود توسط شرکت “بیوک” آمریکا در سال 1948 تولید و عرضه شد. گیر‌‌بکس یا جعبه دنده Dynaflow با ضریب گشتاور و قدرت مبدل گشتاور بالا، به صورت 2 سرعته بود که در زمان خود بسیار قدرتمند و کارآمد به حساب می آمد.

گیربکس  Overdrive

گیربکس Overdrive در اواخر دهه 1970  به صورت 4 سرعته و با مبدل قفل شونده معرفی شد. خودروهای با این گیر‌‌بکس به دلیل نسبت دنده های بالاتر در بزرگراه نسبت به مدل های قبلی شان مصرف سوخت بالاتری داشتند.

چرا گیر‌‌بکس دستی در حال مرگ است

با بررسی تاریخچه گیربکس اتوماتیک و بررسی نحوه ساخت امروزی آن، متوجه میشویم که عوامل متعددی در منسوخ شدن گیر‌‌بکس های دستی نقش دارند. اولا باید بدانیم که، گیر‌‌بکس دستی همیشه بازار مناسبی برای خودروهای پرفورمنس و سواری های اسپرت بوده است، اما بسیاری از این مدل ‌ها در آینده به ‌کلی حذف خواهند شد. زیرا آخرین روند در تولید خودروهای پرفورمنس، سیستم چهار‌‌چرخ محرک است که فروش گیر‌‌بکس دستی را سخت‌‌تر می ‌کند، زیرا معمولاً فقط با چرخ‌ های عقب در حال کنش هستند.

تاریخچه و حال گیربکس های اتوماتیک

دوما، در حال حاضر ساخت گیر‌‌بکس‌ دستی گران‌‌تر از گیر‌‌بکس اتوماتیک می باشد، زیرا به قطعات و نیروی کار بیشتری برای ساخت آنها نیاز دارند. بر خلاف باور عموم، گیر‌‌بکس های اتومات  ارزان تر هستند زیرا قطعات کمتری داشته و به نیروی کار کمتری برای تولید نیاز دارند.

گیربکس های اتوماتیک امروزی

امروزه در دنیا جعبه دنده‌هایی با رله‌های دنده‌ای 11 سرعته وجود دارد که شامل شیر برقی برای کنترل الکترونیکی و سنسورهای تغییر سرعت کنترل شده توسط کامپیوتر خودرو هستند.  گیربکس CVT یک نمونه موفق از گیر‌‌بکس‌ های اتوماتیک امروزی می باشد. همچنین این گیربکسها دارای پیشرانه چرخ جلو، چهار چرخ متحرک، سیستم انتقال قدرت، جعبه انتقال و جعبه دنده 4×4 می باشند.

سوما، گیر‌‌بکس های اتوماتیک در دهه گذشته به طرز چشمگیری بهبود یافته‌اند و ایراداتشان برطرف شده است و این به دلیل پیشرفت جهان در فناوری و الکترونیک می باشد.

گیر‌‌بکس اتوماتیک یک اختراع انقلابی برای صنعت خودرو بوده است که یادگیری رانندگی را برای افراد بیشتری آسان می‌ کند و رانندگی را به گزینه ‌ای مناسب‌ و راحت برای همه تبدیل می ‌کند. علاوه بر این، دنده اتومات ها مشکل اتلاف نیرو را در موتور‌‌های خودرو حل کرده‌اند، برجسته تر و تاثیرگذارتر شدند و رانندگی را برای همه ایمن تر کرده‌اند.

اگر این مطلب برایتان مفید بود مطالعه آموزش گیربکس اتوماتیک هیوندا را از دست ندهید.

چرا گیر‌‌بکس اتوماتیک از نظر تجاری موفق است؟

جعبه دنده و جعبه دنده اتوماتیک در طول تمامی این سالها به دلیل راحتی در استفاده آنها محبوبیت پیدا کرده‌اند. زیرا رانندگی را آسان تر می کنند، به صرفه جویی در مصرف سوخت کمک می کنند و خطر تصادفات ناشی از مهارت های ضعیف رانندگی یا شرایط آب و هوایی وحشتناک را کاهش می دهند. اکثر وسایل نقلیه مدرن، از جمله اتومبیل، کامیون و حتی موتور سیکلت، دارای گیر‌‌بکس خودکار شده‌اند.

با اوتاناکار دیگر نگران خرابی خودروی دنده اتومات خود نباشید

تعمیرگاه گیربکس یکی از تخصصی ترین تعمیر کارهای تعمير گيربكس اتوماتیک در ایران است که با یاری بهترین مهندسان و تعمیر‌‌کاران مکانیک توانسته خدمات بسیار با کیفیتی را با قیمت های عالی و به صرفه ارائه دهد.

اگر کاری داشتید نگران نباشید و حتما به ما مراجعه کنید. امیدواریم مقاله ” تاریخچه گیربکس اتوماتیک ” برایتان مفید بوده باشد.

نتیجه گیری

با توجه به اطلاعاتی که درباره گذشته و حال گیربکس اتومات در مقاله تاریخچه گیربکس اتوماتیک در اختیارتان گذاشتیم باید اضافه کرد که در حال حاضر تولید و استفاده از گیربکس اتوماتیک یا خودروهای دنده اتوماتیک به صورت روز افزون در حال افزایش می باشد. زیرا هم برای تولید کننده به دلیل قطعات کمتر و تولید کم هزینه تر به صرفه تر است یعنی اجزای گیربکس اتوماتیک نسبت به دنده‌ای کمتر است، هم برای مصرف کننده به دلیل راحتی در رانندگی و پایین آمدن مصرف سوخت بهتر می‌باشد.

سوالات متداول

اولین مخترع دنده های اتوماتیک در جهان چه کسی و اهل کجاست؟

 “اسکار اچ بانکر” مخترع ارمنی آمریکایی جعبه دنده اتوماتيك خودروها بود.

چرا تولید جعبه دنده اتوماتیک به صرفه تر هست؟

در حال حاضر تولید گیر‌‌بکس‌ های دستی گران‌‌تر از گیر‌‌بکس ‌های اتوماتیک می باشد، زیرا به قطعات و نیروی کار بیشتری برای ساخت آنها نیاز دارند. بر خلاف باور عموم، گیربکسهای اتومات  ارزان تر هستند زیرا قطعات کمتری داشته و به نیروی کار کمتری برای تولید نیاز دارند.