جعبه دنده اتومات یکی از تکنولوژیهای پیشرفته در صنعت خودروسازی است که رانندگی را آسانتر و راحتتر کرده است. در این مقاله از تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک اوتاناکار ، نحوه استفاده از دنده اتومات به طور کامل بررسی میشود.
ابتدا باید بدانید که دنده اتومات بآ دنده دستی تفاوتهایی دارد. در دنده اتومات، نیازی به تغییر دنده در هنگام شتابدهی یا کاهش سرعت نیست. برای استفاده از دنده اتومات، کافیست فرمان خودرو را به حالت D یا Drive درآورید و پا را از ترمز بردارید. در صورتی که میخواهید از حالت پارک خارج شوید، باید دسته دنده را به حالت R یا Reverse تغییر دهید. در برخی خودروها، حالتهای دیگری نیز وجود دارد که امکان تنظیم سرعت و کنترل فرمان را هم فراهم میکند.
هنگام استفاده از دنده اتومات، نیازی به تغییر دنده نیست و این به راننده اجازه میدهد تمرکز خود را بیشتر بر روی رانندگی و شرایط جاده متمرکز کند. به علاوه، با استفاده از دنده اتومات، مصرف سوخت کاهش مییابد و رانندگی با صدای بسیار کمتری دارد.
در صورتی که میخواهید در شرایط خاص، مثل رانندگی در کوهستان، رانندگی در محلات شلوغ یا هنگام دنده عقب کنترل بیشتری روی خودرو داشته باشید، میتوانید از حالتهای دنده دستی استفاده کنید. در این حالت، شما میتوانید با تغییر دادن دنده به صورت دستی، کنترل بیشتری روی سرعت و شتاب خودرو داشته باشید.
به طور کلی، استفاده از دنده اتومات بسیار ساده است و شما با توجه به نکات فوق، به راحتی میتوانید از این تکنولوژی پیشرفته در رانندگی خودرو استفاده کنید.
ویژگیهای دنده اتوماتیک
رانندگی با دنده اتوماتیک به رانندگان این اجازه را میدهد که بدون نیاز به تغییر دنده، خودرو را به طور آسان و راحت کنترل کنند. در این قسمت از مقاله قصد بررسی ویژگیهای رانندگی با دنده اتومات را داریم.
· عدم نیاز به تغییر دنده
در رانندگی با دنده اتومات، نیازی به تغییر دنده در هنگام شتابدهی یا کاهش سرعت نیست. این به راننده اجازه میدهد تمرکز خود را بیشتر بر روی رانندگی و شرایط جاده متمرکز کند.
· رانندگی آسان
رانندگی با دنده اتوماتیک بسیار آسان و راحت است. برای استفاده از دنده اتوماتیک، کافیست فرمان خودرو را به حالت D یا Drive درآورید و پا را از ترمز بردارید. در صورتی که میخواهید از حالت پارک خارج شوید، باید دسته دنده را به حالت R یا Reverse تغییر دهید.
· کاهش مصرف سوخت
با استفاده از دنده اتوماتیک، مصرف سوخت کاهش مییابد. زیرا خودرو به طور اتوماتیک به دنبال بهینهسازی عملکرد و سرعت میگردد.
· رانندگی صدای کمتر
در دنده اتوماتیک، صدای موتور و ترمز کمتری وجود دارد و رانندگی بسیار آرامش بخش است.
· حالتهای تنظیم دستی
برخی خودروها، حالتهای دیگری نیز وجود دارد که امکان تنظیم سرعت و کنترل فرمان را فراهم میکند. در این حالت، شما میتوانید با تغییر دادن دنده به صورت دستی، کنترل بیشتری روی سرعت و شتاب خودرو داشته باشید.
مجموعا، نحوه استفاده از دنده اتومات با توجه به ویژگیهای بسیاری که در بالا ذکر شد، رانندگی را بسیار آسان، راحت و آرامش بخشتر است.
در ادامه مقاله نحوه استفاده از دنده اتومات قصد بررسی دقیقتر رانندگی با ماشین دنده اتومات را داریم.
شروع حرکت و رانندگی
نحوه استفاده از دنده اتومات بسیار آسان و راحت است، اما برای شروع حرکت و رانندگی با دنده اتوماتیک باید برخی نکات را رعایت کنید. در ادامه، مراحل شروع حرکت و رانندگی با دنده اتوماتیک را شرح میدهیم:
1. پاک کردن محل پارکینگ
ابتدا مطمئن شوید که محل پارکینگ شما خالی از هر گونه مانع است. در صورتی که خودرو شما در حالت پارک قرار دارد، باید دسته دنده را به حالت D یا Drive تغییر دهید.
2. استفاده از ترمز
برای شروع حرکت، پای شما باید بر روی ترمز قرار داشته باشد. پس از آن، فرمان خودرو را به حالت D درآورید.
3. آغاز حرکت
پس از فرمان خودرو را به حالت D درآوردید، پای شما را از ترمز بردارید و خودرو به طور آرام و روان حرکت خواهد کرد. اگر میخواهید سرعت خودرو را افزایش دهید، فقط پایتان را از پدال گاز، کنار بکشید.
4. توقف خودرو
برای توقف خودرو به صورت کامل، پایتان را به طور کامل بر روی ترمز قرار دهید. در صورتی که میخواهید خودرو را قطع کنید، دسته دنده را به حالت P یا Park تغییر دهید تا خودرو کاملا متوقف شود.
در کل، نحوه استفاده از دنده اتومات و رانندگی با آن بسیار آسان است و شما به راحتی میتوانید خودرو را حرکت داده و سرعت آن را تنظیم کنید. البته بهتر است قبل از شروع رانندگی، دستورالعملهای سازنده خودرو را به دقت مطالعه کنید.
روشن کردن ماشین اتومات
برای روشن کردن ماشین اتوماتیک، باید ابتدا صندلی راننده را تنظیم کنید و سپس کلید روشن-خاموش را به حالت روشن (ON) بچرخانید. در این حالت، تمامی سیستمهای خودروی شما از جمله تعویض دنده، ترمز، ترمز دستی، رادیو و سایر سیستمهای الکترونیکی روشن خواهند شد.
در صورتی که موتور خودرو شما با دکمه روشن-خاموش (Push Start) کنترل میشود، بعد از تنظیم صندلی راننده، پای فرمان را به طور کامل بکشید و دکمه روشن-خاموش را فشار دهید تا موتور روشن شود.
کلا در هر دو حالت، باید منتظر بود تا سیستمهای خودرو بررسی شوند و تمامی چراغهای هشدار خاموش شوند. در این حال، ماشین شما آماده برای حرکت است.
پایان حرکت و توقف
در رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک برای پایان حركت و متوقف کردن خودرو، ابتدا باید کنترل خودرو را به دست بگیرید و سپس با رعایت مراحل زیر که بخشی از طریقه رانندگی با دنده اتومات است خودرو را به متوقف نمایید:
· کاهش سرعت
برای متوقف کردن ماشین دنده اتومات، باید ابتدا سرعت خودرو را کاهش دهید. برای این کار، پایتان را به آهستگی بر روی پدال ترمز فشار دهید.
·تغییر دنده
بعد از کاهش سرعت، دسته دنده را به حالت N یا Neutral که یکی از حروف دنده است تغییر دهید. این کار باعث میشود که چرخهای خودرو را به آزادی درآورده و از کارایی موتور جدا شوند.
·توقف خودرو
پس از تغییر دنده به حالت N، پایتان را به آهستگی بر روی پدال ترمز فشار داده و خودرو را به توقف برسانید. در صورت نیاز میتوانید دسته دنده را به حالت P یا پارک تغییر دهید تا خودرو از جای خود حرکت نکند.
·خاموش کردن خودرو
پس از توقف کامل خودرو، میتوانید خودرو را خاموش کنید. برای این کار، کلید روشن-خاموش را به حالت خاموش (OFF) بچرخانید و از خودرو خارج شوید.
لازم به ذکر است که باید همواره مراقب بود و در هنگام توقف کردن ماشین دنده اتومات، از پدال ترمز به طور کامل استفاده کرده و دسته دنده را به حالت مناسب تغییر دهید تا هرگونه خطری برای خود و سایر حضار وجود نداشته باشد.
نحوه رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک در سربالایی
رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک در سربالایی میتواند در برخی موارد چالش برانگیز باشد، اما با رعایت تکنیکهای مناسب، میتوانید به راحتی با خودروی خود در سربالایی حرکت کنید. در ادامه چند نکته مفید برای رانندگی در سربالایی با ماشین دنده اتوماتیک آورده شده است:
·استفاده از ترمز پارکینگ
در صورتی که خودرو شما در حالت پارک قرار دارد، قبل از شروع حرکت، دسته دنده را به حالت D یا Drive تغییر دهید و سپس ترمز پارکینگ را رها کنید.
·استفاده از ترمز
برای شروع حرکت در سربالایی، پایتان را بر روی ترمز گذاشته و دسته دنده را به حالت D درآورید. سپس پایتان را کمی بکشید تا خودرو شروع به حرکت کند.
·استفاده از موتور
در صورتی که ماشین شما در سربالایی بسیار شیب دار قرار دارد، میتوانید از موتور برای کمک به تسهیل حرکت استفاده کنید. برای این کار، پایتان را بر روی ترمز گذاشته و دسته دنده را به حالت L یا Low تغییر دهید. این کار باعث میشود که ماشین به صورت خودکار با سرعت کمتر حرکت کند و باعث تسهیل حرکت در سربالایی شود.
·استفاده از سیستم کنترل سرعت
برخی خودروهای دنده اتوماتیک دارای سیستم کنترل سرعت (Cruise Control) هستند که به شما اجازه میدهد تا سرعت خودرو را در سربالایی ثابت نگه دارید، بدون نیاز به فشردن پدال گاز.
·کنترل سرعت
حتی در صورتی که ماشین شما دارای سیستم کنترل سرعت نباشد، میتوانید با کنترل سرعت خودرو، حرکت در سربالایی را آسان تر کنید. برای این کار، سرعت خودرو را تنظیم کرده و با کم کردن فشار پدال گاز، سرعت خودرو را کنترل کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید به راحتی با ماشین دنده اتوماتیک در سربالایی حرکت کنید. همچنین میتوانید از تجربه خود برای بهبود تکنیکهای رانندگی در سربالایی استفاده کنید.
اگر هنوز به این نتیجه نرسیدهاید که از کدام ماشین دنده اتومات استفاده کنید خواندن مقاله کدام گیربکس اتوماتیک بهتر است از سری مقالات اوتاناکار را به شما عزیزان پیشنهاد میکنم.
عوارض استفاده نادرست از گیربکس اتوماتیک
گیربکس اتوماتیک یکی از اجزای مهم خودروهای امروزی است که به طور مستمر در حال توسعه و بهبود است. با این حال، استفاده نادرست از گیربکس اتوماتیک میتواند به آسیبهای جدی و نیز خرابی پیشرفته آن منجر شود.
در ادامه، به برخی از آسیبهای احتمالی که ممکن است گیربکس اتوماتیک در اثر استفاده نادرست ببیند و نیز روشهای پیشگیری از آنها پرداخته میشود.
گیر کردن گیربکس
یکی از مشکلات شایعی که ممکن است در گیربکس اتوماتیک رخ دهد، گیر کردن گیربکس است. این مشکل ممکن است به دلیل استفاده نادرست از پدالهای گاز و ترمز، انتقال گرمای بیش از حد به گیربکس در طی رانندگی در کوهستان و یا عدم تعویض روغن گیربکس باشد. برای پیشگیری از این مشکل، بهتر است از پدالهای گاز و ترمز به درستی استفاده شود، در صعود به کوهستان بار خودرو را کاهش دهید و همچنین روغن گیربکس را به موقع تعویض کنید.
گرم شدن بیش از حد گیربکس
گرم شدن بیش از حد گیربکس، ممکن است به دلیل استفاده نادرست از پدالهای گاز و ترمز، شرایط آب و هوایی نامناسب و یا عدم تعویض روغن گیربکس باشد. حرارت بیش از حد میتواند باعث تغییر شکل و کاهش قدرت گیربکس شود. برای پیشگیری از این مشکل، باید از پدالهای گاز و ترمز به درستی استفاده شود و در صورتی که خودرو در شرایط آب و هوایی نامناسب قرار دارد، میتوانید از سیستم خنک کننده گیربکس استفاده کنید.
خرابی در ترمز خودرو
استفاده نادرست از پدالهای گاز و ترمز میتواند باعث خرابی در سیستم ترمز خودرو شود. برای پیشگیری از این مشکل، بهتر است از پدالهای گاز و ترمز به درستی استفاده شود و بررسی دورهای سیستم ترمز خودرو انجام شود
خرابی در سیستم خنک کننده گیربکس
استفاده نادرست از گیربکس اتوماتیک میتواند باعث خرابی در سیستم خنککننده گیربکس شود. این مشکل ممکن است به دلیل عدم تعویض روغن گیربکس، عدم تعویض فیلتر هوای گیربکس و یا استفاده از شیوههای نامناسب برای خنک کردن گیربکس باشد. برای پیشگیری از این مشکل، باید روغن گیربکس به موقع تعویض شود و فیلتر هوای گیربکس نیز مرتب تعویض شود. همچنین، برای خنک کردن گیربکس، بهتر است از سیستم خنک کننده گیربکس استفاده شود.
خرابی در کلاچ گیربکس
کلاچ گیربکس یکی از اجزای حیاتی گیربکس اتوماتیک است که در صورت استفاده نادرست، ممکن است خراب شود. استفاده از پدالهای گاز و ترمز به صورت نادرست میتواند باعث خرابی در کلاچ گیربکس شود. برای پیشگیری از این مشکل، باید از پدالهای گاز و ترمز به درستی استفاده شود و در صورت وجود هرگونه نشانهای از خرابی در کلاچ گیربکس، به مکانیک خودرو مراجعه کنید.
خرابی در ضمامهای گیربکس
ضمامهای گیربکس نیز به عنوان یکی از اجزای حیاتی گیربکس اتوماتیک شناخته میشوند. استفاده نادرست از گیربکس ممکن است باعث خرابی در ضمامهای گیربکس شود. برای پیشگیری از این مشکل، باید از گیربکس به درستی استفاده شود و در صورت وجود هرگونه علامتی از خرابی در ضمامهای گیربکس، به مکانیک خودرو مراجعه کنید.
خرابی در سیستم کنترل الکترونیکی گیربکس
سیستم کنترل الکترونیکی گیربکس نیز به عنوان یکی از اجزای حیاتی گیربکس شناخته میشود. استفاده نادرست از گیربکس ممکن است باعث خرابی در سیستم کنترل الکترونیکی گیربکس شود. برای پیشگیری از این مشکل، باید از گیربکس به درستی استفاده شود و در صورت وجود هرگونه نشانهای از خرابی در سیستم کنترل الکترونیکی گیربکس، به مکانیک خودرو مراجعه کنید.
چرا اوتاناکار؟
تعمیرگاه اتومبیل اوتاناکار یکی از معتبرترین و حرفهایترین تعمیرگاههای گیربکس اتوماتیک در ایران است. این تعمیرگاه با بیش یک دهه سابقه درخشان و تخصص و تجربه کاری در زمینه تعمیرات گیربکس اتوماتیک انواع خودروهای سبک و سنگین، به مردم ایران خدمات حرفهای و با کیفیتی ارائه میدهد.
ضمانت شش ماهه این تعمیرگاه برای خدماتی که ارائه میدهد، نشان از اعتماد به نفس و تضمین کیفیت ارائه شده توسط این تعمیرگاه است. این تضمین به مشتریان اعتماد بیشتری در انتخاب این تعمیرگاه برای تعمیر گیربکس اتوماتیک خود خواهد داد. همچنین اگر قصد نصب گیربکس اتوماتیک دارید اوتاناکار بهترین تعمیرگاه برای این کار است.
سوالات متداول
- روش صحیح رانندگی با دنده اتوماتیک چگونه است؟
برای رانندگی با دنده اتوماتیک، باید به کنترلهای خودرو آشنا شده و با استفاده از پدال ترمز، پدال گاز و دسته دنده، خودرو را کنترل کنید. در صورت نیاز به تغییر دنده، دنده را به حالت D برای تسریع و به حالت N برای کاهش سرعت تغییر دهید. همچنین، همیشه قوانین رانندگی را رعایت کرده و به سرعت مجاز توجه کنید.
- نحوه استفاده از دنده اتومات چگونه است؟
نحوه استفاده از دنده اتومات بیشتر به این شکل است که ابتدا پایه ترمز را با پای راست فشار داده و دسته دنده را به حالت D یا Drive بردارید تا شروع به حرکت کنید. در صورت نیاز به کاهش سرعت، دسته دنده را به حالت N یا Neutral بردارید. همچنین، اگر میخواهید خودرو در جایی ثابت بماند، دسته دنده را به حالت P یا Park بردارید.