چگونگی تشخیص رنگ خودرو در زمان خرید و فروش ماشین

فهرست مطالب

 با اوتاناکار تا پایان این مقاله همراه باشید تا نکات مهمی در خصوص تشخیص رنگ خودرو فراگیرید.

با افزایش قیمت خودرو، بازار خرید و فروش ماشین‌های دست دوم بسیار داغ شده است. یکی از مهمترین مواردی که در هنگام معامله یک ماشین کارکرده باید به آن دقت شود، تشخیص رنگ خودرو است که به معنای تصادف کرده یا نکرده بودن آن ماشین است. اما سوال اصلی این است که تشخیص رنگ چگونه است؟ آیا یک فرد معمولی از پس آن بر خواهد آمد؟

رنگ شدگي یک ماشین مشخص می‌کند این خودرو تصادف داشته است یا نه. زمانی که توسط کارشناس یا در مركز كارشناسي تشخیص رنگ ماشین، مشخص شود این خودرو رنگ شده است، مبلغ زیادی از قیمت آن کاسته می‌شود.به همین دلیل تشخیص رنگ اتومبیل در زمان معامله بسیار مهم است.

تشخیص رنگ شدگي خودرو موردی است که تاثیر مستقیمی روی قیمت یک خودرو دارد، به همین دلیل هم برای خریدار و هم برای فروشنده واجب است تا در خصوص رنگ شدگي خودرو اطلاعات لازم را داشته باشند. با تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک اوتاناکار تا پایان این مقاله همراه شوید، صفر تا صد رنگ شدگي ماشین را خواهید آموخت.

روش و نحوه تشخیص رنگ شدگي خودرو

همانطور که در ابتدای مقاله دلیل اهمیت تشخیص رنگ خودرو را توضیح دادیم، باید بدانیم روش تشخیص رنگ شدگي خودرو چگونه است. سوالی که برای هر خریدار ماشین دست دومی در زمان مشاهده ماشین پیش می‌آید این است که از كجا بفهميم بدنه خودرو رنگ شدگي دارد یا خیر، تصادف کرده‌است یا خیر. برای تشخیص رنگ چند روش وجود دارد. در ادامه مقاله تشخیص رنگ خودرو به بیان آنها خواهیم پرداخت:

مقاله مرتبط: علائم خرابی گیربکس

تشخیص رنگ ماشین

تشخیص رنگ خودرو با چشم غیر مصلح؛

این روش برای افراد معمولی کار بسیار سخت و در اغلب مواقع بلا استفاده است. اما در ببین افراد جامعه کسانی هستند که با یک نگاه عمیق و متبحرانه می‌توانند تمام نقاط رنگ شدگي ماشین را پیدا کنند. اگر در این زمینه بی‌تجربه هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم تشخیص رنگ خودرو را به افراد متخصص بسپارید.

نقاشان ماشین وقتی می‌خواهند یک قسمت از بدنه را رنگ کنند باید نقاط دیگر را با استفاده از چسب بپوشانند تا بتوانند فقط همان قسمت را رنگ کنند. در این عمل چند نکته وجود دارد. یکی این که بعد از تمام شدن پرسه رنگ شدگي بدنه در بعضی قسمت‌ها پاشیدگی رنگ یا باقیمانده چسب وجود دارد. از این طریق یعنی دقت در قسمت درز‌ها و لبه‌ها و همچنین مشاهده اثرات آچارکشی در قسمت‌های مختلف می‌توان به رنگ شدگي ماشین شک کرد.

برای تشخیص رنگ خودرو لازم است کاپوت و درب‌ها را باز کنیم، روی لبه داخلی کاپوت یا درها ممکن است اثراتی از رنگ پاشیدگی وجود داشته باشد. همچنین وجود رنگ بر روی سیم‌های در و لبه داخلی دستگره‌ها نیز حاکی از رنگ شدگي ماشین است.

غیر از پاشیدگی رنگ بر قسمت‌های مختلف یکی دیگر از راه‌های تشخیص رنگ از روی موم لبه‌ها است. در کارخانه تولید ماشین بر لبه کاپوت، صندوق و گلگیرها از موم استفاده می‌شود. این موم‌کشی با استفاده از یک متریال خاص انجام می‌شود. در صورت تعمیر یا تعویض یک قسمت از ماشین، این موم‌کشی‌ها ازبین خواهند رفت و حتی درصورت موم‌کشی توسط تعمیرکار تشخیص این مسئله بسیار راحت است.

اگر به بدنه یک ماشین نقاشی شده با زاویه نگاه کنید انعکاس تصاویر روی آن با امواج زیادی قابل رویت است. این در صورتی است که انعکاس تصاویر روی بدنه یک ماشین فابریک کارخانه بدون موج و کاملا صاف است.

اثر سمباده کشی در تشخیص رنگ

یکی دیگر از راه‌های تشخیص رنگ دقت به اثر سنباده‌کشی است. ماشین‌های تصادفی قبل از نقاشی باید صافکاری شوند تا کج و صافی و عیوب آنها برطرف شود. در مرحله سنباده‌کشی هاشورهایی ایجاد شده که از روی رنگ نیز قابل لمس و مشاهده است. برای تشخیص این مورد به گلگیرها در قسمت لبه بیشتر دقت کنید.

در ادامه مبحث اموزش تشخیص رنگ شدگي خودرو آمده است که با یک دوربین دیجیتال یا گوشی خود از فاصله‌ای 2 متری از بخش‌ها و قسمت‌های مختلف ماشین عکس بگیرید. پس از مقایسه عکس‌ها خواهید دید که بخش‌هایی که فابریک کارخانه هستند از رنگ شفاف‌تر و براق‌تری برخوردارند.

در صافکاری و نقاشی ماشین‌های تصادفی برای صیقلی کردن سطح رنگ شده از ماده‌ای به نام کیلر استفاده می‌شود. این کیلر با آن که در کارخانه بر روی بدنه خودرو پاشیده می‌شود بسیار فرق دارد. وقتی به یک خودرو که رنگ آن فابریک کارخانه است نگاه کنیم خانه‌های شش ضلعی منظمی خواهیم دید که در اثر پاشش کیلر بوجود می‌آید. این درصورتی است که وقتی به بدنه خودرویی که توسط نقاش رنگ و برای صیقلی شدن کیلر پاشی شده است نگاه کنیم چهارخانه‌های شطرنجی یا شش ضلعی‌های نامنظم خواهیم دید.

مورد بعدی که با چشم غیر مصلح در خصوص رنگ شدگي خودرو قابل تشخیص است رنگ پریدگی و پوسته شدن است. باید بدانیم که رنگ ماشین در صورتی که فابریک کارخانه باشد از کیفیت بالایی برخوردار است. در صورتی که در نقاط مختلف بدنه اثراتی مبنی بر پوسته پوسته شدن یا رنگ پریدگی می‌بینید حاکی از اصل نبودن رنگ خودرو است که این یعنی ماشین نقاشی شده است.

تشخیص رنگ خودرو با استفاده از آهن‌ربا؛

یکی دیگر از راه‌هایی که در چگونگی تشخیص رنگ شدگي خودرو به ما کمک خواهد کرد استفاده از آهنربای ضعیف است. وقتی آهن‌ربا را رو سطح بدنه بکشیم نباید میزان جذب متفاوت باشد. برای این منظور آهن‌رباهای مخصوصی طراحی شده است که به وسیله نشان دادن عدد روی نمایشگر قدرت جذب را در نقاط مختلف شناسایی می‌کند. همانطور که می‌دانید بدنه خودرو از آلیاژ آهن و فولاد است که آهن‌ربا به آن می‌چسبد، زمانی که در قسمتی بتونه و رنگ استفاده شده باشد به دلیل زخیم شدن لایه، این جذب آهنربا کمتر می‌شود.

مقاله مرتبط: علت دیر عوض شدن دنده اتومات

تشخیص رنگ خودرو با کشیدن دست روی بدنه خودرو؛

دست خود را روی بدنه خودرو گذاشته و به آهستگی دور ماشین بچرخید. رنگ فابریک کارخانه سبب می‌شود تا بدنه یک صیقلی و صافی خاصی داشته باشد. در صورتی که روی بدنه احساس زبری، ناهمواری و موج کردید مطمئن باشید آن قسمت صافکاری و رنگ شده است.

تشخیص رنگ خودرو با دست

تشخیص رنگ خودرو با استفاده از دستگاه دیجیتال در مركز كارشناسي خودرو؛

بعضی از مراکز کارشناسی و تشخیص رنگ خودرو بنر زده‌اند که با استفاده از دستگاه قادراند ماشین را اسکن کنند و دقیق‌تر تشخیص دهند آیا ماشین تصادفی است یا خیر؛ این امکان دارد؟ بله شاید مطمئن‌ترین راه برای تشخیص رنگ شدگي خودرو کمک گرفتن از دستگاه دیجیتال است. این دستگاه با استفاده از آنالیز فاکتورهای مختلف همچون رنگ خودرو، تراکم و ضخامت قادر هستند با درصد دقیقی این اتفاق را تشخیص دهند.

این دستگاه می‌تواند (دستگاه دیجیتالی تشخیص رنگ ) تراکم و ضخامت رنگ خودرو در نقاط متفاوت را اندازگیری کرده و با هم مقایسه ‌کند. با توجه به عددهای بدست آمده، اعلام می‌کند که این ماشین رنگ شدگي دارد یا خیر. جالب است بدانید که حتی اگر کل خودرو رنگ شده باشد و درصد رنگ شدگي در نقاط مختلف به یک میزان اعلام شود بازهم این دستگاه توانایی تشخیص رنگ شدگي خودرو را دارد.

برای تعمير گيربكس اتوماتیک به این صفحه سر بزنید.

مراحل گرفتن مجوز تشخیص رنگ خودرو به چه صورت است؟

مراحل گرفتن مجوز تشخیص رنگ خودرو به شرح زیر انجام می‌پذیرد؛

  1. کارشناسی رنگ بدنه
  2. کارشناسی رنگ در قسمت شاسی و ستون
  3. تعویض قطعه
  4. چک موارد فنی
  5. تست موارد مختلف مخصوص هر نوع خودرو
  6. میزان کارکرد درست هر قطعه
  7. تست رانندگی ماشین

پس از چکاب تمام موارده بیان شده در بالا برگه کارشناسی که حاوی تخمین قیمت خودرو است ارائه خواهد شد.

تشخیص رنگ

اوتاناکار کجاست؟

اوتاناکار متشکل از تیم متخصص تعمیرکاران و مهندسان مکانیک است که با توجه به سابقه درخشان آنها در این زمینه سبب شده تا به قطب اصلی تعمیر و بازسازی انواع گیربکس و دیگر قطعه‌های این حوزه تبدیل شوند. در این مقاله تلاش کردیم شما را با میزان اهمیت و چگونگی تشخیص رنگ خودرو آشنا سازیم .

بایدها و نبایدها در تشخیص رنگ خودرو

بایدها و نبایدهای تشخیص رنگ خودرو در زمان خرید و فروش ماشین به شرح زیر است:

بایدها:

1. بررسی دقیق رنگ: در زمان خرید یا فروش خودرو، حتماً باید رنگ خودرو با دقت بررسی شود. استفاده از دستگاه‌های دیجیتال و اسکنرهای مخصوص می‌تواند در تشخیص دقیق رنگ مفید باشد.

2. بررسی تاریخچه رنگ: اگر امکان دارد، باید تاریخچه رنگ خودرو را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که رنگ خودرو قبلی با رنگ فعلی همخوانی دارد و هیچ تغییر رنگی انجام نشده است.

3. تایید رنگ مطابق با مدارک: اطمینان حاصل کنید که رنگ خودرو با مدارک و سند‌های آن همخوانی دارد. این مدارک باید رنگ دقیق خودرو را تایید کنند.

درباره نشت روغن گیربکس و دلایل آن بیشتر بخوانید .

نبایدها:

1. اعتماد به صرفاً دید بصری: هرگز بر اساس دید بصری و بدون استفاده از ابزارهای تخصصی به تشخیص رنگ نپردازید. امکان دارد رنگ واقعی خودرو با رنگ ظاهری آن متفاوت باشد.

2. نادیده گرفتن تاریخچه رنگ: اگر تاریخچه رنگ خودرو را نادیده بگیرید، ممکن است به مشکلاتی در آینده برخورد کنید. اطمینان حاصل کنید که هیچ تغییر رنگ غیرقانونی یا غیراخلاقی انجام نشده است.

3. عدم بررسی مدارک: هنگام خرید یا فروش خودرو، هرگز مدارک مربوط به رنگ خودرو را نادیده نگیرید. اطمینان حاصل کنید که مدارک و سند‌های خودرو با رنگ آن همخوانی دارند و اصالت رنگ را تایید می‌کنند.

تشخیص رنگ خودرو و رنگ‌آمیزی بعد از آن

سخن پایانی

تشخیص رنگ خودرو با چشم، برای افراد معمولی با خطا‌های بسیاری درپی خواهد بود. بهتر است اگر در زمینه مکانیک و تشخیص رنگ ماشین اطلاعات زیادی نداریم، در هنگام خرید یک خودرو دست دوم به مركز كارشناسي مراجعه کرده و پس از اسکن، برگه کارشناسی رنگ دریافت کنیم. در هنگام خرید یک دور کامل دور ماشین بزنید و ماشین را از جهات و زوایای مختلف نگاه کنید. با این کار اگر بدنه ماشین رنگ شدگي داشته باشد در قسمت‌های مختلف تفاوت قابل مشاهده است.

سوالات پرتکرار

  1. از نور لامپ مهتابي چگونه برای تشخیص رنگ خودرو استفاده می‌کنند؟

وقتی وارد یک مركز كارشناسي خودرو می‌شویم، 30 تا 50( این تعداد لامپ مهتابي در بعضی از مراکز کارشناسی خودرو به 100 عدد هم خواهد رسید.) لامپ مهتابي برای تشخیص رنگ خودرو نصب شده است. این مهتابی‌ها در دو نوع لامپ led و لامپ فلورسنت هستند. نور در مقابل تابش نور این تعدا لامپ و با تغییر زاویه دید نقص و رنگ شدگي را نشان خواهد داد.

  • روش تشخیص رنگ خودرو چگونه است؟
  • نحوه تشخیص رنگ خودرو با چشم
  • تشخیص رنگ ماشین با استفاده از آهن ربا
  • تشخیص رنگ اتومبیل با لمس کردن بدنه خودرو
  • تشخیص رنگ شدگي ماشین با دستگاه مركز كارشناسي
  • ابزار و لوازم تشخیص رنگ خودرو کدام اند؟
  • لامپ مهتابي دیواری
  • لامپ مهتابي دستی
  • ذره‌بین چراغدار
  • لمس بدنه خودرو
  • آهنربا
  • دوربین
  • دستگاه تشخیص رنگ خودرو

2. چگونه مراحل تشخیص رنگ خودرو با استفاده از دستگاه دیجیتال در مرکز کارشناسی خودرو انجام می‌شود؟

مراحل تشخیص رنگ خودرو با استفاده از دستگاه دیجیتال در مرکز کارشناسی خودرو اوتاناکار عبارتند از:

1. آماده‌سازی خودرو: ابتدا خودرو باید به طور کامل تمیز شده و آماده برای بررسی رنگ شود.

2. استفاده از دستگاه دیجیتال.

3. اسکن و تحلیل.

4. تطابق با کاتالوگ‌های رنگ

5. گزارش و اعلام نتیجه

6. انجام فعالیت‌های لازم: بر اساس نتایج بدست آمده، اقدامات لازم برای تعمیر و رنگ‌آمیزی خودرو انجام می‌شود، از جمله مخلوط کردن رنگ مناسب و اجرای فرآیند رنگ‌آمیزی.